Hvad er det lige med den ryg – og nakkesmerte.

Ved du at dit fodaftryk har betydning for din ryg og nakke ?  

Det er sådan at aftrykket fra din fod har stor betydning hele vejen op igennem din krop,  så hvad er det lige for et fodaftryk, du har fået og sat.

Der hvor der ikke er noget tryk under din fod, vil der mangle det helt rigtige tryk hele vejen op , for at din krop kan blive stimuleret til at tage det næste afsæt i bevægelsen og på den måde vil der være flere områder i kroppen som ikke bliver aktiveret – det er så igen forbundet med at andre muskle grupper tager over, og det vil igen kunne give smerte, ja endda helt op igennem ryg og nakke.

Det var lige præcis det min klient kom med i dag, hun har haft ondt i ryg og nakke i et stykke tid og da vi sammen målte hende – kikkede hvor der var tydelige skævhed/ opspændte områder og der hvor der nærmest var lidt slattene områder.  – hos min klient var der tydelig opspænding i hele venstre side og med en følelse af en markant større styrke, men næsten intet at mærke i højre side.

Vi startede siddende indtil der var lidt mere ro på kroppen, så fortsatte vi stående med meget fokus på hvad der skete under fødderne. – sker der it det hele taget noget

Min klient kunne mærke stor forskel på højre og venstre fod- venstre var tydelig, men i begge sider kunne der fornemmes noget helt op til hoften, herfra satte jeg øvelser på med kæben og noget skete hele vejen op igennem kroppen og helt op til ansigtet i den venstre side, der kom varme fornemmelser og lidt `bobler`

  • I min verden er bobler, lidt lækkert som champagne og derfor glæde og livsfyldt
  • Men i min klients verden var det lidt farligt – vi fik en snak om hvad det handlede om

Den højre side af ansigtet, blev lidt rød og øjet sitrede, jeg spurgte min klient om hun kendte den fornemmelse – Det gjorde hun, fra hendes mor og der kom også et snert af vrede og ked af det hed da min klient fik øje på hvordan det havde taget plads i kroppen

Der var noget med de der fornemmelser i ansigtet, der fik mig til at spørge om der var sket noget ved hendes fødsel, det vides ikke, men kolik gennem lang tid har min klient hørt meget om fra sin mor, som i den periode bestemt ikke har haft det let og ofte har fortalt om hvor forfærdeligt det havde været at være hende og at min klient ikke har været et nemt barn – noget vi talte om i løbet af sessionen

Det var nu tid til at lave næsten samme øvelse men siddende, med et par meget bløde bolde under fødderne – på den måde har man mulighed for at fornemme at fodsålen skal ud til noget

Som ved den første øvelse satte vi kæbe øvelser på og herfra tog det fat, min klient kunne mærke bobler til op over knæet, og der kom en fornemmelse af at hun ikke måtte glæde sig over noget, den venstre side var helt tydelig og spændt og  i den højre side fik hun næsten et billede af en drage, der holdt hende tilbage, og hun spurgte ud i lokalet – hvorfor gør jeg det ved mig selv

-Jeg spurgte hende hvem dragen var og svaret kom hurtigt – min mor – hun kommenterede altid når jeg var glad og livlig, energi fyldt –

Du er godt nok fyldt af energi i dag hva

Du er godt nok larmende i dag hva

Du er godt nok – ja alt muligt

Det blev i min klients optik til, at hun var forkert når hun bevægede sig og var glad/ energi fyldt, så hun begyndte at lægge bånd på sig selv når mor, var i nærheden og på den måde blev hun forkert i sin egen optik.

På den måde bliver spændingerne/ smerterne i ryg og nakke vedligeholdt og det er lige præcis min klient gør ved sig selv –

Jow jow det er ikke nemt at være – det fik min klient set og italesat

Vi gennemgik hvad der skulle til at øvelser for at spænde op der hvor der er lidt slattent og lavet stræk for de områder der er spændt lidt hårdt op.

Dette er blot et lille udpluk fra dagens første session og jeg kan lige tilføje at min klient var langt mindre opspændt i sin venstre side da hun gik og der var også et mere ens aftryk under begge fødder.

Men der ligger stadig et stykke arbejde både fysisk og psykisk inden de gamle mønstre er opløst til fordel for ny tilpasset måde være sig selv på, uden nogen form for forkertheds følelse.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *