Lade op ? Jo jo det gør jeg da.
Jeg holder af min hverdag !
Holder du lukket nogle uger i sommer ?
Hvad med ferie ?
Jamen du skal da ha` ferie !
Du har da brug for at holde fri !
Nå ja, jeg kan da selv vælge, når jeg vil ha fri!
Må jeg være fri ?
Ja, det er jeg jo på sin vis,
Hvad sker der lige for det ? alle syns det er sååå fedt at ha fri , men miig næææe nej ,det giver næsten kvalme ,jeg elsker min hverdag. Der hvor jeg ved hvad jeg skal og hvem jeg skal være sammen med.
Jeg føler mig rastløs, når jeg ` burde` slappe af, jeg kan have benene oppe på bordet og nyde det – sådan ca. 15 min. Så hopper de på bordet i takt med, at min hjerne kværner løs om arbejde, nye ideer, ting jeg også kan gøre, nu når jeg har tiden + en masse andet bavl.
Jeg har læst mere end et sted at det er godt at få ladet batterierne op – men nu er jeg jo ikke en f…… Duracell kanin og sådan fungerer min hjerne ikke.
Egentlig er ferie en lidt spøjs ting for mig, begrebet er næsten ukendt efterhånden og min hjerne og krop har ikke noget særligt fysiologisk behov for at holde ferie.
– Der er mange mennesker der ikke holder ferie i flere uger af gangen –
Min krop har ikke noget udtalt behov for at holde fri fra arbejdet i uger ad gangen, jeg bliver næsten bange bare ved tanken om alt den frihed – arrrrhhh men slap dog af jeg elsker jo min frihed, hvor pokker kom det lige fra ? –
Så slap dog af !

Men, det tager altså tid for min krop at geare ned,- den er nok i alarmberedskab, sammen med min hjerne, klar til hverdagens gøremål og opgaver.
Kan du mærke roen komme, kan jeg spørge mig selv om -men nej den, forventning kan vist ikke indfris!
For mig er det en fordel blive endnu mere struktureret, når jeg skal holde fri, også efter en alm. Arbejdsdag giver det mening at have planer, – jeg kan godt have planer om at sidde i villa langsom og læse, men så er det det der er planen, eller at få ryddet op i hovedet og på skrivebordet.
En ting er sikkert det handler om – set med mine øjne – at give sig selv lov til at bestemme hvilken form for fri / ferie, der duer
På min fridag bestemmer jeg helt selv hvad jeg vil lave, på dén måde har jeg i hvert fald fundet en ro der fungerer for mig –
Jeg har holdt fri i dag, en dejlig fridag, fri til at få:
Slået græs
Ryddet garagen
Vasket alt tøj
Støvsuget og vasket gulv
Luftet velcro – min hund –
Skrive dette her
Lagt rent på sengen
Ordnet den ene terrasse
Læst lidt i en bog
Og er ved at gøre klar til min næste hold med terapeutisk træning
1/2 time egen træning
Opgaver i metermål på en fridag, ja det var ikke meget jeg gav mig tid til at tage en time eller ti i liggestolen
-Må jeg lige være fri ?
Fri til at ligge eller lade være !
Det var jo ikke noget hæsblæsende tempo, det var i roligt afslappet tempo og det har givet en masse ro.
Tak til mig for en dejlig ferie- / fridag, glad og nyopladet og i morgen er der endnu en dejlig hverdag.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *