Hvad er det lige med den smerte ❓
🎯 I rene ord
Tygger du for meget tyggegummi eller er det for meget arbejde der giver kæbe- /nakke – / halssmerte ❓
I så fald hvad er det lige smerten handler om – kan det være fordi man lige skal nå det sidste, man bider tænderne sammen, det er jo lige rundt om hjørnet, så er man i mål- for nogen udebliver succes, for der bliver flere opgaver på ens bord inden man når at se sig om eller få sagt at der ikke er flere timer i døgnet at give af.
Aften og weekend dage bliver brugt og man har ikke tid til at tale privat 📞i telefon så man tager den ikke med mindre det er arbejdsrelateret.
Man mærker godt den der lille ting/ smerte der er på vej, men vælger at ignorerer for man vil jo gerne være færdig – der kommer jo ikke andre og gør tingene – og det ser ikke godt ud hvis man ikke når sit arbejde, man har jo lovet at løfte 🏋️‍♀️den opgave og man svigter jo ikke teamet –
Hvad handler det så lige om, svigte man sit team ❓
Svigtet er at man svigter sig selv, man over ser de små advarsler/ negliger smerte som kroppen giver og vreden rammer måske oveni, – vrede får kæberne til at bide sammen
– for man ved det jo godt, man ved at man skal have et liv ved siden af sit arbejde, men det er nået så langt at man ikke engang kan mærke hvordan det kunne være det der liv ved siden af –
det er næsten en illusion at det kan være noget man kan få, pt. er det ikke opnåeligt , for pt. er det ikke muligt at lade 🔋batterierne op – sammenbidt og flad i en og samme person
Et stadie hvor man kæmper med at finde ud af hvilke information/ teknik eller metode man har brug for, så man kan komme videre, der foregår så meget i hovedet,
men i kroppen er der måske, helt stille, ingen bevægelse, et lukket univers – ja for mig er det et helt univers, dit indre univers – der er lukket ned for en stund og med god grund, der blev ikke lyttet til de små sms, de lidt større sms, – sms = smerte – og det kræver virkelig meget at holde den smerte væk og ignorerer så nu er batterierne også flade – der er mørke, bare mørke
Hvad handler smerten om❓
– måske at man har svigtet sig selv – det kan der være mange årsager til – gamle mønstre og overbevisninger – ofte opdager man det ikke før der er gået meget meget meget lang tid, da det hele sker gradvist.

Hvad er det så med kæben ❓
Kæben kan altså blive påvirket af vores psykiske tilstand og da Kæben er forbundet med mange muskler, nerver og hulrum i hoved og nakke bliver smerten derfor også fysisk
Eks.
Kan stress forårsage spændinger i kæbe- og nakke-musklerne og øger tendensen til at skære tænder, – både dag og nat – presse tungen mod overmunden som også belaster både kæbeled og tænder
Eks:
Kan depression påvirke måden man spiser på, hvilket kan reducere tyggeaktivitet og svække kæbemusklerne – eller det modsatte
Eks.
Kan angst påvirke måden man trækker vejret på, så det tryk der har betydning for mundhule og kæbeled ændres – hyperventilation – som igen kan føre til svimmelhed, 👀synsforstyrrelse, høreforstyrrelser mv.
Men kæben kan også blive påvirket fysisk:
Det kan være man tygger, tyggegummi dagen lang, det påvirker både kæber og tænder, så på den måde stimuleres smerteniveauet negativt. – den spænding der er, tænker man ofte ikke over

Det er et problem når de led og muskle, der forbinder din underkæbe og dit kranium, er på overarbejde hele dagen, det kan forårsage smerte, stivhed og på sigt besvær med at åbne munden – eller lukke den og måske genkendes de der knasende klik, der kan komme når man gaber rigtig højt
Det kan også være gigt eller andre fysiske/ kroniske udfordringer der kan give psykiske udfordringer på sigt

Vores smerte og skader sker/ er altså ikke isoleret set med mine øjne 👀men kan påvirke os :
🧠på den ene side fra psykisk til fysisk
💓på den anden side fysisk til psykisk
Smerte er mange mulige årsager, lige fra mild til alvorlig/ kronisk, fysisk og psykisk, chokbølger der sendes gennem hele systemet.
Man er ikke alene – selvom det ofte føles sådan i smertes land – og det er ofte faktorer der er for store, for svære, for skræmmende, ting der har påvirket nervesystemet, ikke kun én del af vores krop og psyke
Alle smerter påvirker vores nervesystem, vores kloge kloge nervesystem der altid vil prøve at regulerer, hvor det er muligt.
Regulering der bedst kan ske i samarbejde med andre, så hvis man har kæbesmerter eller problemer med kæbeled, kan det være en god idé at søge professionel hjælp fra en tandlæge, læge eller terapeut

Hvad er det lige med den smerte ?
Kan for meget arbejde give kæbe- /nakke – / halssmerte
I så fald hvad er det lige at smerten handler om – kan det være fordi man lige skal nå det sidste, man bider tænderne sammen, det er jo lige rundt om hjørnet, så er man i mål- for nogen udebliver succes, for der bliver flere opgaver på ens bord inden man når at se sig om eller få sagt at der ikke er flere timer i døgnet at give af.
Aften og weekend dage bliver brugt og man har ikke tid til at tale privat i telefon så man tager den ikke med mindre det er arbejdsrelateret.
Man mærker godt den der lille ting/ smerte der er på vej, men vælger at ignorerer for man vil jo gerne være færdig – der kommer jo ikke andre og gør tingene – og det ser ikke godt ud hvis man ikke når sit arbejde, man har jo lovet at løfte den opgave og så svigter man jo teamet –
Hvad handler det så lige om, svigte man sit team?
Svigt er at man svigter sig selv, man over ser de små advarsler/ negliger smerte som kroppen giver og vreden rammer måske oveni, – vrede får kæberne til at bide sammen – for man ved det jo godt, man ved at man skal have et liv ved siden af sit arbejde, men det er nået så langt at man ikke engang kan mærke hvordan det kunne være det der liv ved siden af – det er næsten en illusion at det kan være noget man kan få, pt. er det ikke opnåeligt , for pt. er det ikke muligt at lade batterierne op – sammenbidt og flad i en og samme person
Hvor man kæmper måske med at finde ud af hvilke information/ teknik eller metode man har brug for, så man kan komme videre, der foregår så meget i hovedet, men i kroppen er der måske, helt stille, ingen bevægelse, et lukket univers – ja for mig er det et helt univers, dit indre univers – der er lukket ned for en stund og med god grund, der blev ikke lyttet til de små sms, de lidt større sms, – sms = smerte – og det kræver virkelig meget at holde den smerte væk, så nu er batterierne også flade – der er mørke, bare mørke
Hvad handler smerten om
– måske at man har svigtet sig selv – det kan der være mange årsager til – gamle mønstre og overbevisninger – ofte opdager man det ikke før der er gået meget meget meget lang tid, da det hele sker gradvist
Kæben kan altså blive påvirket af vores psykiske tilstand, da Kæben er forbundet med mange muskler, nerver og hulrum i hoved og nakke bliver smerten fysisk.
Eks.
Kan stress forårsage spændinger i kæbe- og nakke-musklerne og øger tendensen til at skære tænder, – både dag og nat – presse tungen mod overmunden som også belaster både kæbeled og tænder
Kan depression påvirke måden man spiser på, hvilket kan reducere tyggeaktivitet og svække kæbemusklerne – eller det modsatte
Kan angst påvirke måden man trækker vejret på, så det tryk der har betydning for mundhule og kæbeled ændres – hyperventilation – som igen kan føre til svimmelhed, synsforstyrrelse, høreforstyrrelser mv.
Men kæben kan også blive påvirket fysisk:
Det kan være man tygger, tyggegummi dagen lang, det påvirker både kæber og tænder, så på den måde stimulerer sit smerteniveauet negativt. – den spænding der er, tænker man ofte ikke over
Det er et problem når led og muskle, der forbinder din underkæbe og dit kranium, er på overarbejde hele dagen det kan forårsage smerte, stivhed og på sigt besvær med at åbne munden – eller lukke den og måske genkendes de der knasende klik, der kan komme når man gaber rigtig højt
Det kan også være gigt eller andre fysiske/ kroniske udfordringer der kan give psykiske udfordringer på sigt
Vores smerte og skader sker/ er altså ikke isoleret men kan påvirke os :
på den ene side fra psykisk til fysisk
på den anden side fysisk til psykisk
Smerte er mange mulige årsager, lige fra mild til alvorlig/ kronisk, fysisk og psykisk, chokbølger der sendes gennem hele systemet.
Man er ikke alene – selvom det ofte føles sådan i smertes land – og det er ofte faktorer der er for store, for svære, for skræmmende, ting der har påvirket nervesystemet, ikke kun én del af vores krop og psyke
Alle smerter påvirker nervesystemet som venter på regulering, en regulering der kan ske i samarbejde med andre, så hvis man har kæbesmerter eller problemer med kæbeled, kan det være en god idé at søge professionel hjælp fra en tandlæge, læge eller terapeut

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *