Har du brugt mange nætter på at spekulere over, hvad denne mærkelige smerte / følelse er

– som om noget, der trækker dig i en bestemt retning, måske ligefrem ud af kurs – men du kan ikke finde årsagen, uden valg ligger du bare der og ligger, så er du ikke alene om at have det sådan

Efter alt, hvad du har gennemgået de sidste par måneder, år, måske hele dit liv, det har føltes som ren overlevelse uden noget valg og på trods af din bedste indsats er det bare ikke gået, som du havde forventet og nu har du smerte og brug for et svar, på hvad den der l…. smerte handler om

-men svaret det kommer bare ikke lige der om natten, selvom du er lys vågen og vender og drejer dig som i den bedste udgave af en breakdance  

Du minder dig dagligt om, hvor meget mere tilfredsstillende dit liv kunne være

Hvis du ku  leve af din utrolige kreativitet

Hvis du ku finde større kærlighed

Hvis du ku tjene flere penge

Hvis du ku vinde i lotto

 Men det er muligheder der indtil videre er gået forbi dig

Er smerten mon psykisk – noget kunne tyde på det – hvis din verden har været ren overlevelse, så er det måske svaret –  måske har du modgang arbejdsmæssigt, måske er der noget der går dig på i forhold til familie/ venner, ja der er mange muligheder og det tager tid hvis man skal alle mulighederne igennem, det er ikke altid åbenlyst hvad den virkelige årsag er

– nu taler du om tid igen Irene Pasby og det er jo det man ikke har for meget af i forvejen, man bliver træt bare ved tanken om al den tid man skal bruge på det

Ja det er rigtigt, og set med mine øjne giver dit nervesystem lyd fra sig når noget ikke spiller og den mislyd giver genklang gennem hele kroppen og spændingen stiger, bliver til en lille smerte, så en større smerte, kronisk smerte der som en usynlig kraft presser dig langsomt mod en fremtid, du ikke ønsker

–  lige indtil du stopper op giver tid og lytter 

Mit råd er at tage fat i lægen- psykologen – terapeuten og give dig selv tid i dagtimerne til opmærksomhed på fornemmelser eller et spændingsmønster sammen med terapeuten kan man uddybe hvad der hen over tid har formet dig, ved forsigtigt at forstærke fornemmelserne, uddybe i et meget meget langsomt tempo, der ikke skaber overvældelse og som respekterer din timing

Her vil dit nervesystems basale funktioner være med til at forbedre den terapeutiske proces og give dig mulighed for at se hvor smerten udspringer fra psykisk som fysisk   – det er ikke altid åbenlyst hvad den virkelige årsag er

Hvordan ved du, hvornår du føler dig i ro

Hvordan ved du når du føler dig afslappet

Hvordan ved du hvornår du kan føle sikkerhed

Hvordan ved du om din krop uden smerten, kan mærkes

Det kan skabe uro i nervesystemet når du begynder at arbejde med noget der er helt uden for din komfort zone  – hvis du nikkede ja til den med tiden længere oppe på siden ved du hvad jeg taler om –  også selvom det – skulle være / er –  godt for dig, kan det være angst provokerende at have tid nok og at bruge den på sig selv.

Når kroppens spænding begynder at aftage eller forløses om du vil, kommer der bevægelse i de ellers stivnede og smertefulde områder, små følelser og fornemmelser kommer til syne

Mavefornemmelsen, spændingen i nederst ryggen der har holdt dig oppe – for at overleve i meget lang tid-kan forsvinde til sidst – når du er modig nok og giver dig tid til at se hvad/ hvem der blokerede for dig og hvorfor

Spændinger i maven der tidligere har bevæget sig til brystet, videre til halsen, videre til hovedpine vil kunne blive mindre – måske helt forsvinde –  når du ved, hvad du skal gøre for at  trække vejret mere  frit og fokuseret med  en følelse af  sikkerhed i dine muligheder og valg.

I rene ord

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *