Hvad er det så lige med den smerte ❓

Kan tempo og stolthed få nakke til at smerte eller er det problemer med ryg selvom du `kun mærker` et lille tryk 😧

Hvad er det lige med den der nakke, kan du se ting fra mere end en side, min klient fra i dag kan pt. fysisk ikke og da hun prøvede at lave nogle meget meget mindfulde bevægelser kunne det mærkes som smerte ned langs med ryggen og som kvalme 🤢
– så vi stoppede øvelsen og lavede en øvelse med mindre rotation og med mindre vægt og det føles/ kunne mærkes, men som noget min klient kunne være meget mere opmærksom på i bevægelsen uden smerte eller ubehag
– efter den øvelse var min klient afslappet, forundret og smertefri.

Så hvad er det lige med den nakke – / rygsmerte – det er en del af midt ryg der holder dig rank og lige netop det med at holde hovedet højt og ryggen rank er min klient mega god til, hun klarer mange ting selv og har gjort det siden sin barndom, haven bliver holdt fint og tempoet er virkelig højt– altså indtil smerterne kom- så højt at det vil få enhver til at miste pusten, måske mangler hun også selv at mærke at hun skal kunne trække vejret – en del af midt ryg bliver opspændt når man ikke trækker vejret helt ned.
Min klient er pædagog og er vant til at have meget om ørene og elsker det :

Det vi blandt andet talte om i dag er at det næsten føles som om at min klient nu er blevet, det der lille nye menneske i børnehaven, der skal lære at når noget gør ondt, bliver der taget hånd om det, at der er god tid til det, at verden ind imellem er uretfærdig
– men at man ikke er alene og at der altid er nogen der tager sig tid til det og hånd om det.

Fuldstændigt som det pt. er mega uretfærdigt, med smerte med tanker der spiller en et puds og at min klient ikke kan passe sin have og meget meget mere, hun synes der gerne skal være i orden og skal nås i den fart der altid har været på og i øvrigt heller Ikke kan gå på arbejde
– fuldstændigt som en del af min klients barndom har været f…… uretfærdig –

De øvelser vi lavede i dag gav vi os god tid til – det er den svære del for min klient ikke at have fart på giver næsten hjertebanken – og selvom de var/ er så mindfule og langsomme øvelser at der nærmest kunne nå at komme edderkoppespind på os mens vi lå der, så gik tiden virkelig hurtigt, vi taler 4 øvelser og en smule dialog – denne træningsform er dialog med kroppen en terapeutisk træningsform der er virkelig blid men kan være meget hårdtslående- så mærkede min klient en god opmærksomhed og bevægelse uden smerte i det område som ellers har været spændt op og til tider stivnet
– dette er blot et udpluk af en session –

Min klient tvivler ikke efter dagens træning på at hun kan blive Smertefri og er sikker på at det der lille nye menneske, hun oplever sig selv som, nok skal kunne se verden fra flere sider uden smerte og med opmærksomhed på hvor hun spænder op hvornår vejrtrækningen ikke er optimal.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *