Hvad fortæller smerten i din krop ?

Ugens første klient kom med smerte nederst i ryggen – læn/ haleben

Min klient er en mega dygtig pædagog og hun har virkelig et godt tav på hvad de små mennesker har brug for, i dagligdagen kunne få en legende og skøn hverdag og opvækst

– noget hun ikke selv har haft, det er paradokset i denne uges session

Hun gør alt det der skal til, har styr på tingene, både på arbejde og i hjemmet, men men men, min klient har været så ked af det, i en længere periode hun savner sin mor så forfærdeligt –  mor er død for en del år siden men sorgen og savnet er der stadigvæk

Læn/haleben har det med at gøre ondt og der er flere gange, at smerten er forbundet med ikke at kunne noget som helst, så  der er her at den kloge krop med sin helt unikke måde at få opmærksomhed på. Den begynder med sin indre sms `er, så det er bare om at lytte, ellers kan det blive til smerte som her i min klients tilfælde.

Og nu kunne det IKKE vente mere !  

Og når det sker så har du helt sikkert – lige som min klient, der overhørte de små fine beskeder som kroppen sender eks. I form af som i dette tilfælde ryg/lændesmerter- og bare taget en pille og gået i seng

Nu er der  noget  at forholde sig til og med smerte/ tale kan kroppen bringe opmærksomhed på, at det er nu  fokus være på dig – med andre ord så tvinger smerten i kroppen  dig til at sætte farten ned, kikke på egne behov og se på sig selv.

Spændingen og smerten i kroppen lå  i min klients tilfælde omkring læn / haleben, og i min termologi handler det om at blive holdt tilbage i  – det kan være noget fra barndommen, som er en tid, hvor vi udvikler vores forhold til verden med enten tillid eller frygt, og dermed også lærer hvordan man kan takle udfordringer eller hvordan udfordringer ikke kan ikke takles.

Min klient taklede en del gøremål, mor og far arbejdede, far drak og det var fuldstændigt ulogisk at købe et lokalt værtshus, der blev det kun værre med både arbejde til mor og druk til far – med andre ord,der var ingen der så min klient og hendes behov, hun var jo den store der kunne og skulle klare det hele.

– med alkohol i familien var det den mulighed der var, for konsekvensen ikke at gøre det– det må jeg skrive om en anden gang

Det min klient fik øje på i denne session var at sorgen i bund og grund lå, så langt tilbage, som til barndommen hvor hun ikke havde forældre – det havde hun, men kun til det basic – hun havde aldrig haft forældre, der havde været der, som en  kærlig og omsorgsfuld familie, hvor hun var elsket og blev holdt om, fortalt historier og alt det andet der hører til det at have en lykkelig barndom, hun havde aldrig haft en mor der så hende, som hun ønskede at blive set – DET VAR SORGEN, DEN DYBE SORG

Da det blev klart og min klient kunne nu se at, det ikke var morens død, sorgen handlede om – tårende flød og ryggen, bækken og ben spændte op, men da opmærksomheden faldt på den spænding kunne vi sammen strække blidt og spænde ud, alt i mens tårer og gamle episoder fra barndommen, som ikke tidligere var blevet husket og bearbejdet kom frem som perler på en snor, så var det på en måde skønt og på en anden måde meget meget pinefuldt at få den viden, frem i lyset, det er sindssygt råt.

Men giver mulighed for at se på sorgen og ked af det heden med andre øjne.

I min verden er det naturligt at når man arbejder med kronisk spænding, er det at opleve følelsesmæssig frigørelse sammen med muskelafspænding

– og hvis man er bange for at der kommer noget frem man ikke vil se på ja så kommer der jo ikke noget frem og spændingen bliver ved at være der, man vil eller kan på det ubevidste plan ikke opnå ændringer, medmindre man får set på sine gamle mønstre som i min klients tilfælde

 Området og muskulaturen som er der i min klients tilfælde er tale om, handler set med mine øjne om at kunne holde en fokuseret livsenergi og retning, – når vi taler bækken og social balance mellem egne behov / følelser og egne forventninger når vi taler musklen i lænden – så når de  slipper sit tag,  kan man igen se fremtiden uden at blive hængende i fortidens længsel / følelse.  

Når man bliver forskrækket eller  er under mental og følelsesmæssig stress, påvirkes både muskel og  bindevæv, ja det  nærmest krøller sig sammen som et plisse` gardin

 – altså måske en dårlig sammenligning, men den eneste der dukkede op lige nu.

Hvis de gamle mønstre og følelser ikke udtrykkes og derved frigives, holdes de som en ladning af energi i nervesystemet og dermed også i muskelvævet – ubevidst

Med andre ord har din psyke direkte indflydelse på dine muskler og I perioder med stress er du måske konstant opspændt

Den samme sammentrækning kan også opstå når du:

Har stående og gående arbejde med mange løft og måske overser din krops små beskeder

Ikke mærker at der er behov for væske, pause eller at noget er begyndt at gøre ondt

Svajer i ryggen for at strække sig ud

Der er en der skubber til dig og du spænder op i et sæt for ikke at falde

summa summarum er at disse aktiviteter komprimerer læn og bækken

Som du kan gætte er det ikke let at ændre et mønster natten over, det kræver mange pålidelige gentagelser at give udtryk for sine behov og selv om det er s…. moderne lige nu så er det bare pokkers svært, det tager tid og kræver mod.

Men  gi den gas  –  ellers start i det små, så kommer det  –  med lidt hjælp fra din dygtige terapeut  –   helt af sig selv, ellers er der mulighed for at gentage og måske gå et skridt dybere hver gang.

Det fik vi også gjort i denne session – det er dog ikke beskrevet her

Min klient havde ikke ondt i ryggen da hun gik, men var virkelig træt og det er helt naturligt for det er råt og hårdt arbejde at se på sit liv på den måde.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *