Da min klient kom til mig, havde hun “prøvet alt” for nakke smerter, der plagede hende hver dag.

Smerten i nakken var så slem, at den vækkede hende de fleste nætter med noget der minder om et elektrisk stød i nakken efterfulgt af smerte

Som alle nye klienter startede vi, som jeg altid har gjort: ved en samtale hvor jeg får lidt historik og ved at analyserer kroppens holdning hvor er den stram og hvor har den givet efter, derefter kortlægger jeg med bindevævsterapi alt det fastsiddende, snoet og tætte væv, Spændinger og smerter.

-Et stort nervesystem med mønstre relateret til traumer og overlevelse strategier.

Min klient har gennem 23 år haft arbejde hvor aktivitet og bevægelse var en stor del af hverdagen og nu sidder hun på skolebænken, hvor skrive og muse arbejde er de vildeste bevægelser gennem hele dagen,

  • Min tanke var at omvæltningen er for stor og at kroppen giver udtryk for at den mangler noget –

Min klient var åben og klar til at prøve alt, så da jeg inviterede hende til bindevævsterapi sagde hun ja,

Under terapisessionen, som er et tæt samarbejdende mellem min  klient og mig  der kræver opmærksomhed og nærvær.

En terapiform der kan:

Udvikle din bevidsthed

Lære dig hvordan du håndterer smerte

Regenerer din krop –   bindevæv, nervesystem og psyke

Helbrede fysiske og psykiske traumer

Kroppen er genialt designet, og set med mine øjne er smerte er god information

– ikke noget man behøver at være bange for, ja ja for f… jeg ved da godt at det gør ondt –  men når / hvis man har modet til at møde smerte med nysgerrighed vil vores vanvittige kloge krop fortælle sin helt unikke historie.   

– På den måde er det muligt at finde årsag til smerte og dermed også muligt at blive smertefri.

Inde i din krop er alle de ressourcer og informationer du behøver –  Dit helt eget interne netværk, fyldt med information der genfortæller minder og begivenheder, overbevisninger men viser også dine blokeringer, alt det og meget mere er der mulighed at se / gense gennem bindevævsterapi  og terapeutisk træning.  

Tilbage til min klient:

Vi fik sammen øje på at det gamle mønster som hun havde lært i barndommen, formet og forfinet gennem hele sit liv, et liv hvor min klient har ignoreret sine egne følelsesmæssige behov, udelukkende for at være sikker at kunne være god nok, for på den måde at have et “tilhørsforhold” til andre mennesker

 -Selvom det er en falsk følelse -så er det en følelse der er dejlig – men en følelse det skabes på bekostning af egne behov, som  i min klients tilfælde ved at sørge for alle andre og på den måde være noget og  have en følelse af at høre til.

Som mange mennesker der sidder fast i kroniske smerter, opdager ofte ved bindevævsterapi hvad deres primære overlevelsesmønstre er

Som min klient: der opførte sig, som hun troede (ubevidst) ville glæde de mennesker, der var og er omkring hende

– på den måde overså og forlod hun sig selv

– det er blot et uddrag af sessionen

Det er altid nemmere at se mønstre hos andre mennesker og de fleste løsninger på vores smerter er faktisk ret enkle

vi vil ikke være alene

vi vil elskes

Løsningerne virker så simple set udefra og ind, men hold nu k… hvor er de svære for os at implementere og ændre – de der gamle mønstre der har tjent os så godt

Min klient fik nogle blide blide opmærksomheds bevægelser for bækken, som kan justerer og balancerer, muskel og rygsøjle – jow jow den er god nok

 jeg ved det er nakken der smerter, men det er i bækkenet det værker –

Vores bækken har betydning for vores tillidsforhold, for sikkerhed og samhørighed og når vi ikke føle vi hører til, er det svært at give udtryk for hvad vi gerne vil og hvad vi ønsker, med andre ord vi former os med et mønster så passer ind, men på den måde ændrer vi holdning til hvem vi er, måske prøve at please, vores bækken trækker sig måske ind under os som tager vi halen mellem benene, så du ændrer også holdning på dig selv rent kropsligt – bækken ude af kurs, rygsøjle ændrer holdning og til sidst nakke smerte.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *