Dine trapezius og dine rhomboideus muskler er vigtige – som enhver anden muskel i din krop – også for dit psykologiske velvære.

Trapezmusklen kan løfte skulderen og dreje skulderbladet, indirekte hjælper musklen  til at bevæge og styre halshvirvelsøjle og hovedet så du har mulighed for at se verden fra flere vinkler.

Psykisk kan man have svært ved at bede om hjælp eller få hjælp til at udføre ting selv – i det hele taget få støtte til at få opfyldt sine behov.

Rhomboideus består af to muskler, der sidder mellem skulderbladene som to tykke bånd, der har funktion er at trække skulderbladene sammen. Begge muskler ligger i det overfladiske muskellag

Den psykiske del af de to muskler har med selvværd og det at tro på egne evner – altså have svært ved at se om man er rigtig eller forkert

 – kort fortalt

Spændinger i skulder og nakke er almindelige, og det er normalt ikke kun forårsaget af alder og fysiske begivenheder, eks. Skade eller ulykke, men også psykisk stress og barndomstraumer kan have stor indflydelse på dine ryg- og nakkemuskler

Med andre ord har din psyke direkte indflydelse på dine øvre rygmuskler og I perioder med stress, hvor du har brug for at trække skulderen op til dine ører og er konstant opspændt, men den samme sammentrækning kan også opstå når du:

Har stillesiddende arbejde

Arbejder med armene op over hovedet – eks. mekaniker

Føler mindre værd

Symptomerne på over anstrengelse kan være en stærk smerte i musklen, når der lægges et pres på, og der kan forekomme smerter, som stråler ned i armen.

Der kan også opstå smerte ved kraniekanten og spændingshovedpine med et trykken bag øjnene, er ofte en lille lækkerhed der kan følge med, når rygmuskulaturen ikke har den rette holdning.

Summa summarum er at disse muskler har stor betydning for hvordan du holder dig selv oppe og fra hvilken vinkel du ser verden.

Men det betyder ikke nødvendigvis, at du skal strække din rygmuskulatur

hvis du har smerter   i hovedet det kan faktisk gøre mere skade end gavn – da øget blodtilførsel kan give mere hoved pine

Først og fremmest har du har brug for vished,  er din øvre ryg :

svag eller over anstrengt –  Så skal du styrke

kort og stram – så skal du strække

Det kan også være at du skal kikke andre steder eks. En kropsorienteret psykoterapeut hvor du får mulighed for at kikke på hvad der får din ryg og skulder til at reagerer som den gør, så du kan få sænket skulderne og mulighed for at se dig omkring uden stramhed i din nakke. Der er også direkte forbindelse til dine r*v, så du kan også have smerter i dine skuldre og din ryg selvom det er der er din r*v der i et stramt selskab, med de omkringliggende muskler

 – men mere om det en anden gang –

Kik på  stressniveau  

Kik på tidligere traumer

Kik på dig – ærligt & kærligt

Giv udtryk for dine behov – det er s…. moderne lige nu så gi den gas  –  altså hvis du tør ellers start i det små, så kommer det  –  med lidt hjælp fra din dygtige terapeut  –   helt af sig selv.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *