Hvad fortæller smerten i din krop ?
Ugens første klient er en dygtig løber og kom med lyske smerte igen igen igen
Min klient er en mega dygtig coach og hun har virkelig et godt tav på hvad mennesker har brug for, for at kunne komme videre derfra hvor de nu er nået til i deres liv, med andre ord en man kan regne med, en der altid er der.
Hun gør alt det der skal til og suser afsted med lynets hast, for at klare det hele – Fixe alt for mennesker omkring hende.
Det der kan være når har den personlighed er at man bliver ved med at overse sig selv, måske i det ubevidste også gemme sig væk for det med at vise følelser og dermed hvem man er ikke har været særlig succes fyldt tidligere i livet, men på en måde er det jo næsten psykisk nedbrydende ikke at blive set, uanset hvad man gør – og det er ubevidst det man bidrager til hvis man ikke formår at ændre det gamle mønster.
Man risikerer måske at respekten for sig selv ryger en lang march. – det må jeg skrive om en anden gang
Og når det sker så behøver man heller ikke lytte til de små fine beskeder som kroppen sender eks. I form af mavesmerter, småskader og til sidst kronisk smerte.
Det er så her at den kloge krop med sin helt unikke måde at få opmærksomhed på, begynder med sin indre sms `er, så det er bare om at lytte, ellers kan det blive til smerte som her i min klients tilfælde.
Og nu det kan IKKE vente mere ! Nu er der noget at forholde sig til og med smerte/ tale kan kroppen bringe opmærksomhed på at det er nu fokus være på dig – med andre ord så tvinger smerten i kroppen til at sætte farten ned og kikke på egne behov, ikke suse afsted som vinden blæser og overse sig selv.
Spændingen og smerten i kroppen lå omkring en muskel der er kendt for at holde på følelser, bland andet fra barndommen som er en tid, hvor vi udvikler vores forhold til verden med enten tillid eller frygt, og dermed også lærer hvordan man takler dem eller ikke takler dem.
Min klient taklede alle familiens gøremål lige fra 8 års alderen, der var ingen der så hendes behov, hun var jo den store der kunne og skulle klare det hele
– med alkohol i familien var det den mulighed der var, for konsekvensen ikke at gøre det var endnu værre ved blandt andet at blive udskammet og med psykisk nedbrydelse –
I min verden er det naturligt at når man arbejder med kronisk spænding, er det at opleve følelsesmæssig frigørelse sammen med muskelafspænding
– og hvis man er bange for at der kommer noget frem man ikke vil se på ja så kommer der jo ikke noget frem og spændingen bliver ved at være der, man vil eller kan på det ubevidste plan ikke opnå ændringer, medmindre man får set på sine gamle mønstre som i min klients tilfælde
Psoas – musklen som er den der i min klients tilfælde er tale om, er en af de vigtigste muskeler, der reagerer på det sympatiske nervesystem og på kampresponsen i kroppen.
Når man bliver forskrækket eller under mental eller følelsesmæssig stress, trækker psoas sig sammen, ja nærmest krøller sig sammen, lidt som en fjeder der bliver trykket sammen. – altså måske en dårlig sammenligning, men den eneste der dukkede op lige nu.
Kritik fra venner, vedvarende uenighed med din partner, generel angst – alt dette fremkalder en sammentrækning
Det kan også føles som en opstramning i tarmen – hermed udfordringer på mave
Sammentrækning af skuldrene og dermed også sammenfald i i bryst og hjertet
Hvis disse følelser ikke udtrykkes og derved frigives, holdes de som en ladning af energi i nervesystemet og dermed også i muskelvævet – ubevidst
Med andre ord har din psyke direkte indflydelse på dine muskeler og I perioder med stress er du måske konstant opspændt , men den samme sammentrækning kan også opstå når du:
Har stillesiddende arbejde – og ikke tager pauser, dermed overser din krops små beskeder
Deltager i overdreven løb eller gang – og ikke mærker at der er behov for væske, pause eller at noget er begyndt at gøre ondt
Sover i fosterstilling – det gør man ofte automatisk i stress perioder
laver en masse sit-ups – der kan trænes mave på 1000 andre måder, meeeeeeen det er svært at ændre en vane og det har jo givet resultater før
summa summarum er at disse aktiviteter komprimerer forsiden af din hofte og forkorter din psoas-muskel.
Jeg skrev længere oppe at min klient har været hos mig før, så som du kan gætte er det ikke let at ændre et mønster natten over, det kræver mange pålidelige gentagelser at give udtryk for sine behov og selv om det er s…. moderne lige nu så er det bare pokkers svært ,det tager tid og kræver mod.
Men gi den gas – ellers start i det små, så kommer det – med lidt hjælp fra din dygtige terapeut – helt af sig selv, ellers er der mulighed for at gentage og måske gå et skridt dybere hver gang , Som vi også fik gjort her – det er dog ikke beskrevet.
Det var ugens første klient.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!