Grå er det nye sort, ej men Det er jo helt sort, eller skulle jeg måske sige gråt.

For en gangs skyld er jeg med på moden og kan jeg rigtig blive set, det bliver skønt at blive set, nåe nej, jeg skal jo ikke tro jeg er noget,

øhhh men det er jeg da, altså noget, men måske kun i min egen verden, jeg gør ikke det store væsen ud af mig selv i dagligdagen mere og jeg kan næsten høre min far sige børn skal ses  ikke høres –  men det er jo fortid og jeg er voksen nu, som i voksen med gråt hår som nu jo er det nye sort

Måske det også er helt sort, når jeg mærker spænding i min nakke, og min ryg – hvad er det jeg ikke vil lægge fra mig og lade være fortid  – ryggen der er låst- og hvad er det jeg kun vil se fra en vinkel – nakken der er stivnet-

Det ved jeg jo ikke helt og jo så alligevel kan jeg mærke at den spænding i min nakke bliver ved med at dukke frem, det fordi jeg kun er interesseret i at se tingene fra en side, shit og OK nu kan jeg se hvad for en side er det så Jeg så gerne vil se tingene fra –  Ja, Det er jo selvfølgelig min egen – hver gang nogen prøver at få mig til at ændre mening er jeg slet ikke interesseret, shit en øjenåbner, men lige nu vil jeg sq helst lukke øjnene for det mønster arrgg – og nu spænder nakken igen.

Og for det ikke skal være løgn så klør mit en øre – og nu sige du vel hvad er det så lige du ikke vil høre – vi griner lidt sammen, og jeg roser min klient for at komme så langt at hun nu kan grine af at have mere forståelse for logikken i hvad det handler om, når kroppen taler sit helt eget og finurlige sprog, som i min verden er så indlysende og logisk.

Så hvad er det lige præcis der sker?

Når jeg gerne vil ses, men er bange for at blive set,så ryger jeg tilbage i barndommen, eller jeg ser i hvert fald mig selv gennem børneøjne, –  Puha Det er jo helt sort, så hvad er det lige, jeg ikke vil give slip på –

Og hvad med mine skuldre?

Hvad med alle de ting jeg bærer rundt på og som er så tunge at mine skulder  nærmest bliver nedadvendte. Alle de ting, som Jeg har gjort gennem årene, for virkelig at vise hvor meget jeg kunne, hvor sej var og hvor god jeg var og hvor meget jeg kunne nå – holy shit et pres,men det er jo mig selv der har lagt det pres på mig –  Det er jo det jeg overhovedet ikke er interesseret i at slippe- det jo helt sort og så måske alligevel ikke

– jeg smiler og spørger ved du hvorfor du ikke vil slippe det

Jeg aner ikke hvem er jeg, hvis jeg ikke er den der seje, der når det hele på den halve tid –

Vi griner lidt sammen igen og jeg foreslår en ny udgave måske kunne være  hende den grå, der er oppe i tiden der er en modig udgave som virkelig viser hvem hun er,  indvendig og gerne siger  det højt

Og her kommer den igen stemmen fra min far, det der med at jeg helst skal være stille og kun ses hold nu k… et mønster det er godt nok stærkt :

Hvis jeg gør noget andet, så er jeg jo tvunget til – Ja at gøre noget andet, og bare jeg siger tvunget stivner  min nakke og ryg igen, hold nu op –

Hvis der skal være forandring på den del. Men er jeg overhovedet interesseret i at gøre noget andet?

Ej okay, Det er jo også helt sort eller nærmere som  træde vande i en gråzone. – jeg sq ellers altid været så sort hvid agtig

Det med at kunne se tingene giver et valg og det er det der er essensen i alt hvad vi gerne vil ,altså at kunne vælge, men det tager tid og kræver mod at ændre gamle mønstre.

 Som du måske kan gætte er det ikke let at ændre et mønster natten over, det kræver mange pålidelige gentagelser at give udtryk for sine behov og selv om det er s…. moderne lige nu så er det bare pokkers svært ,det tager tid og kræver mod.

Men  gi den gas  –  ellers start i det små, så kommer det  –  med lidt hjælp fra din dygtige terapeut  –   helt af sig selv, ellers er der mulighed for at gentage og måske gå et skridt dybere hver gang , Som vi også fik gjort her – det er dog ikke beskrevet.

 I denne session  blev vi enige om at klienten skulle kikke på den enkelte situation og vurderer om det skulle være fortid eller om det skulle bruges her og nu.

På den måde får min klient mulighed for at vælge til eller vælge fra.

Dette er blot et uddrag af sessionen i dag.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *