Indsigt og bevægelse i krop & psyke

Joakim blev gift for anden gang, og som du måske er klar over, kan det være skræmmende at indgå ægteskab af mange årsager.

Problemer der i tankerne forudsiges og bliver til tvivl, frygt, efterfulgt af lorte tanker der til sidst sætter sig i kroppen

Ind i mellem bliver tilsyneladende trivielle dagligdags ting situationer over tid større og større, ja måske ligefrem til uløselige problemer –  i tankerne-   især i nye forhold hvor partnerne endnu ikke er helt trygge ved hinandens reaktioner

Eks. På et mønster:

Joakim og hans kone var til en middag og havde det dejligt, men på et tidspunkt i løbet af aftenen følte Joakim at det var tid til at tage hjem.

Hans kone følte sig dog slet ikke klar til at tage hjem, hun ville gerne blive og feste videre med deres venner og til at begynde med havde Joakim det helt fint med det og ville ikke gøre et stort nummer ud af  noget der – selvom han gerne ville have sin kone med hjem , kunne han jo godt se at han ikke kan bestemme hvad andre skal og ikke skal –  Så han foreslog, at hun blev, og tog hjem når festen var slut.

Godt hjemme begyndte  Joakim at mærke uroen – hjernespind der svitser hjerneceller og der opstår en velkendt og negativ følelse i hans krop  det får ham til at spænde helt vildt op i nakken og hans puls stiger så vejrtrækningen bliver anstrengt -Ja han  nærmest stivner-

  • tvivl om forholdet
  • frygt for fremtiden
  • vrede

Men i stedet for at reagere negativt på alle disse forfærdelige følelser

Begyndte Joakim at spørge sig selv hvad handler det her egentlig om ?

Hvad er det lige jeg er i gang med ?

Hvad er det lige jeg bruger det her til ?

Hvad er det var for et mønster jeg var i gang med at gentage ? 

  • det var jo velkendt for ham

Det første svar afslørede hans barndoms frygt, da moren døde tidligt og dermed en frygt for den efterfølgende ensomhed, følelser der blev tydelige og hvordan han genoplevede sin fortid i denne situation

Det afslørede tanker, der førte til uudholdelige smertefulde fremtidsprognoser som ensom og forladt – altså en følelse der hører fortiden til hvor hans mor døde

Så hver gang Joakim er bange for ensomheden så kommer den indvendige shitstorm af:

  • Negative tanker
  • Negativ opfattelse
  • Negative overbevisninger

De kan forårsage de indre reaktioner Indre reaktioner som:

  • Spænding i nakken
  • Hovedpine / migræne
  • Vejrtrækningsproblemer

Men hvad er det for noget at finde på ?  

Er de foruroligende tanker nødvendige?

Nej, de giver en kæmpe spænding i kroppen – og i parforholdet –  

Nej, de er ikke nødvendige og hos de fleste mennesker bliver den slags tanker knap nok bemærket.

Men har man noget med sig fra barndommen der ikke er blevet taget hånd om, vil der være et mønster der trækker røde tråde med sig gennem hele livet indtil man har overskud og er modig nok til at tage sig af det.- som eksemplet med Joakim

Tidligere erfaringer vil påvirke den måde, vi opfatter en begivenhed på, for nervesystemet kender ikke forskel på et faktisk traume og et oplevet traume og enhver begivenhed kan udløse følelsesmæssige eller fysiske reaktioner, som i sidste ende kan give fysiske smerter.

Det, der igennem årene bemærkes i din krop er de forfærdelige følelser, der hvirvler rundt i kroppen, og uanset om du undertrykker din reaktion, eller giver andre ude fra komne årsager skylden, vil resultatet tage plads i din krop – som ubalance og smerte – det er uundgåeligt.

Kropsorienteret psykoterapi kan give langsigtet lindring, og de mennesker der får den rigtige hjælp oplever ofte mindre stress og en forbedret livskvalitet.

Ved at føle sig forstået kan deres nervesystemer falde til ro og gennem mange pålidelige gentagelser er det muligt at lære færdigheder til naturligt at håndtere de byrder, der har tynget  krop og psyke.

 Bevægelse i krop & Psyke, giver indsigt & bevægelse i mange af livets forhold

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *