Ensomhedens smerte bor alene  – helt alene

Ensomhed er noget vi oplever på forskellige måder, hos nogle bliver det til fysisk smerte, nogle føler sig ensomme, fordi de ikke har nogen familie eller venner – nogle føler sig ensomme, når de er sammen med andre

Ensomhed kan være smertefuld, trist og følelsen af ​​ensomhed bliver mere intens når man føler sig udenfor – det bliver næsten en slags svigt i forhold til andre og kan ende med en isolerende selvforstærkelse tilværelse hvor man synes at alt er godt

Det kan blive let at falde for fristelsen hvor man lyve for sig selv og andre ved eks. at sige jeg har ikke tid i hverdagen til at se mennesker, og det bliver måske også til : jeg har noget jeg skal nå i week enden eller jeg trænger bare til at slappe af  

– men vores sociale nervesystem bliver lige så stille lukket ned og vi får tendens til at stivne indeni og/ eller føle os `anderledes `når vi så indimellem er sammen med andre  – igen en selvforstærkelse af vores ensomhed –

Andre igen føler sig ensomme, fordi de ikke lever op til de forventninger og idealer de/ eller andre har sat lidt for højt  – så presset for ikke at være den perfekte og opnå målsætningen, kan ende med ensomhedens mareridt

Ensomhed er ikke noget, man skal ignorere eller skjule, det er en reel smerte, en reel udfordring, man er ikke alene om at have den følelse, selvom det måske er det man tænker, føler og skammer sig over, så er der rigtig mange mennesker der kæmper med ensomhedens smerte og det ikke at have mange venner – måske slet ingen  

Det er ikke noget, man skal skamme sig over eller holde for sig selv – selvom det er det mest naturlige når det jo nu er ensomhed der er smerten

En smerte der bliver forstærket når man følger med på div.  Medier, her kan man igen blive mindet om, – hvor gerne man vil ligne alle andre og ikke falde ved siden af  – og lige der med tablet eller mobil bliver man bekræftet i :

Alt det man ikke har

Alt det man ikke har oplevet

Alt det man ikke gør

Alt det man ønsker sig at gøre

Alt det de andre har

Alt Alt Alt

Lykken med glæde og kærlighed er alle vegne undtagen lige her i ensomhedens land. Det er svært at være i, når man bombes med input fra hvordan andre familie med deres millioner af venner er samlet og rigtig hygger sig.

Kontrasten er til at få øje på – det bliver næsten en slags svigt- selvforstærkende, for man slukker ofte ikke for  hverken mobil eller tablet, så alt det vi ikke har, fortsætter bare med at storme ind i ansigtet på os som sne fnuggende på en stormfuld vinterdag, iskolde facts ,ser vi  kontakten i forhold til andre er endt som en trist, smertefuld isolerende tilværelse

Og som om det ikke er nok, så kan ensomhedens smerte have alvorlige konsekvenser for både det fysiske og mentale helbred, det kan øge risikoen for forskellige livsstilssygdomme

Ensomme mennesker har ofte et højere forbrug af:

Alkohol

Rygning  

Har usunde spisevaner

Har dårligere søvnkvalitet

Er inaktive

Konsekvensen af ovennævnte faktorer kan påvirke kroppens nervesystem / stresshormon /immunforsvar og giver på sigt fysiske smerter

Men der er håb og der er måder at lindre ensomhedens smerte på, der er muligheder for at finde og blive i kontakt med andre, så ensomheden ikke varer for evigt – det kræver mod og det kræver professionel hjælp  

Det at gøre noget andet, kan føles som en helt umulig opgave og de faretruende tanker skaber frygt for at der ikke er andre der gider være i vores selskab, er næsten ikke er til at holde ud – tanker der forstærker at ensomheden som man frygter er bedre end at opdage at der ikke er nogen der gider være i vores selskab

At være alene kræver ikke så meget: man kan selv vælge hvad man skal – men ofte kommer man ingen vegne

At være alene: der har man altid ret – men der er ingen der oplever det

At være alene med alle sine følelser og behov:  man ved jo bedst selv hvad man har brug for   – men det bliver næsten en slags svigt for hverken følelser eller behov bliver opfyldt

Smerten er måske: at man ikke ved, hvor meget kan man holde ud at være sammen med andre mennesker og derfor mis – / trives i ensomhedens smerte alene, uden forhold til andre og frygten for at ende isoleret bliver selvforstærkende og smertelig.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *