Regnvejr, lugtesans og hukommelse.
Det er da værd at kikke lidt nærmere på, nu når jeg har tiden til det, og det er måske det der sker for de fleste af os når vi bliver fanget og ikke må gå nogen steder eller skal blive hvor vi er, så begynder vi at kikke på indersiden af os selv og kikke tilbage på vores barndom.
Det ikke at må komme ud, (lige som i disse tider ) fører mig tilbage til barndommen hvor jeg ikke måtte komme ud når det regnede, jeg ved ikke hvorfor, men det var de mest kedelige dage jeg kan huske – regnvejr
Jeg skulle være stille og ikke larme, for vi boede i lejlighed. Der var til gengæld mange flere dufte i opgangen og i lejligheden når det regnede, (æblekage og karry husker jeg fint på de dage )
Lugtesansen er tæt knyttet til hukommelsen, lige som vores andre sanser er det, du kender det måske, når du er på besøg hos nogen, hvor der er en bestemt duft, så bliver du ledt tilbage til en begivenhed du ikke har tænkt på længe.
Vores sanser fungerer som trigger til at huske glemte oplevelser og begivenheder på godt og ondt og kan derfor fungerer til at fremkalde oplevelser spontant, men også bruges terapeutisk, da oplevelser er lagret i kroppens hukommelse.
Og kan komme til syne/blive set på når du bliver trigget af enten duft, lyd, smag, et syn eller berøring/bevægelse.
Så æblekage og regnvejr vil jeg altid mindes som noget kedeligt, hvor jeg ikke måtte noget og skulle være stille.
Så meget for lugtesans og regnvejr.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *