Den stærke ryg not den gør jo ondt
eks: på en session en klinet med rygproblemer – helt præcist lænden –

Men hvor er det smerten er bundet, er det psyken eller er det fysikken og så var der noget med foden, vi talte lidt om det med ikke at have kunne gå som man plejer kan have forplantet sig oppe i ryg og skulder og lige da jeg nævnte skulder kunne min klient mærke at hun slappede af i sine skuldre.

Hvordan er det med den fod lige nu, jeg kan se der sker noget, min klient griner og siger ja den trækker sig helt sammen, jeg spørger ind til hvad den kunne have gang i og hun siger meget hurtigt sparke noget væk vi griner lidt for det kom meget hurtigt, og et sekund efter kommer det næste lige så præcise det er sygdom jeg vil sparke af h…… til.
Sammen undersøger vi hvor det mon kom fra og finder ud af at det er fra barndommen, hvor min klient har skulle passe sin syge mor, men også gennem de sidste 5 år hvor der har været meget sygdom i familien.

Så kan du forestille dig at, du ikke skal være den som hele tiden står på spring for at hjælpe andre, så tager det ellers fat

spændingen, kan straks mærkes, stille og roligt op igennem hendes ben, helt op til smerteområdet omkring hendes haleben, op igennem hele systemet, ja, faktisk helt op til skulderen.

Vi taler lidt om, hvor hun kender det fra
– fra sin barndom og om hvad er det egentlig handler om–
Og hvad handler det så om i dag
– det frygt for at der ikke er nogen der har brug for hende,
Jeg spørger ind til hvad hendes behov er, pt. kender hun ikke sine egne behov – ked af det heden kommer og tårer trille lige så fint ned af kinderne

Vi taler lidt om at I barndommen talte man ikke sammen, man tager sig sammen – så det er i dag stadig svært at sætte ord på hvad man har behov for, man tager sig stadig sammen – hold no k… vi griner lidt af det sammen og det føles forløsende og kroppen får en afslappende fornemmelse – min klient mente hun klappede sammen, men vi fik italesat at der var en stor forskel på det velkendte klappe sammen og den dejlige fornemmelse af den afslappethed der kom til syne og rygsmerten var faktisk også væk da jeg spurgte ind til den.

Min klient siger med et stort smil på læberne tænk at det at sætte ord på kan fjerne smerte

Lang snak ind i skam og hvordan man oplever at være den eneste og endda være alene med det og det ikke at have nogen man kan læne sig ind i/ op af kan får os alle til at til at spænde op i både skulder og ryg, inden man tør tage det næste skridt som i øvrigt ikke er muligt for ankel og fod har sat en stopper for det også
– mere om det en anden gang –

Sammen så vi på hvad der var fortid og hvad der er nutid og at der faktisk er flere der står bag og er klar i hvis nu, situationer så her fik vi lukket døren til noget fra barndommens ensomhed og frygt og sparket en ny dør ind til fremtiden.

Så allerede på den første session kan min klient – og jeg – grine lidt af, at nu hvor foden heller ikke gør ondt og åbenbart er klar til at sparke både døre i og døre op så er hun nok også klar til noget sport og fodbold er jo oplagt og med den stærke ryg – nu uden smerte – er bagstopper helt sikkert hendes naturtalent.

Dette er et meget meget lille udpluk fra en session her til morgen og et eks: på hvordan man kan bruge kroppens signal og smerte til at tune ind på hvad det egentlig handler om og det er her set med mine øjne at smerte er ressourcen man kan bruge til at tune sig ind på hvad det er vi skal tage os af.

I rene ord

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *