Forholdet mellem fysiks smerte og psykisk smerte
– Eksklusivt Mini Kursus den 24 september med max 7 personer
Psykosomagisk
Ja, jeg synes jo at kroppe er magiske, din krop er på magisk vi er i stand til at gemme, glemme, passe på og sno sig, rundt om alt det du ikke har haft mod til at kikke ind i – det er da magisk
– din magiske krop den gør lige præcis det du beder den om – det er da magisk
Mens din hjerne er kontrolcentret for din krop, påvirker din krop direkte din hjernes funktionalitet og sundhed.
Måske opfatter du kroppen, psyken som adskilte dele, der ikke har ret meget med hinanden at gøre men forskningen viser i dag, at det ikke giver nogen mening at dele dig op på den måde.
Din krop er dit kort over aktuelle og historiske følelsesmæssige bump på din vej, dine mentale holdninger og dine reaktioner på begivenheder, som opbevarer sig i bestemte områder i din krop.
Forholdet mellem fysisk smerte og psykisk smerte
Forholdet mellem fysisk og psykisk smerte i kropsdele er et fascinerende, udfordrende område og jeg elsker det, jeg elsker at fokusere på, hvordan man via bevidst bevægelse kan påvirke smerte, så den lindres eller helt forsvinder
Ud over at hjælpe med at kunne lindre smerte, kan bevidst bevægelse hjælpe med at øge en smertetolerance, således at mennesker med kroniske smerte bedre håndterer hverdagen.
Bevidst bevægelse i krop & psyke kan bruges til at lokalisere og frigive følelsesmæssige spændinger som Stivhed og manglende fleksibilitet der er gemt i den cellulære hukommelse i din krop.
En smerte i kropsdele er, at der er en spænding , og spændinger skal udløses, set med mine øjne er smerte i kropsdele også en indikation, af at du bærer noget tungt eller har brug for at lette din byrde
– altså den begivenhed der psykisk har sat så dybt et aftryk i din bevidsthed at der stadig er spænding i et sted i din krop, måske endda smerte
Du føler måske en følelse af
Tyngde
Tristhed
Ked af det hed
Depression
Skyldfølelse.
Det kan også være vrede eller jalousi.

Spænding relateret til en bestemt begivenhed, måske endda flere der er bygget videre på, kan være svære at få øje på men når vi arbejder gennem kroppen, så kan spændingen ligge på et meget lille sted og slet ikke føles spændende at skulle kikke på.
Begivenheden kan være i går eller meget længe siden, og I nogle tilfælde kan det relatere til en dyb, dyb langvarig tro, der næsten er blevet til en tilstand der skal lægges til side en gang for alle, men uanset hvad årsagen er så er smerten den lille sms for at få din opmærksomhed på at, at der er noget i din bevidsthed, der ikke er så spændende at bære rundt på mere.
Hvis du ikke lærer lektien, vil din fysiske krop mere skabe smerte og måske sygdom i sidste ende, for at få din opmærksomhed, så du kan være opmærksom kikke på de begivenheder du har undgået at kikke på og stadig holder dig tilbage fra at kikke på – jeg gætter på at det allerede er sket hvis du har læst med hertil
Så med andre ord du har mulighed for at lade energien fise ud af de gamle begivenheder og slippe den spænding i din krop som din psyke bliver ved med at opretholde.
– Det er da også lidt spændende hvad du hele tiden holder fast i
Tør du være ærlig over for dig selv om, hvad det er, der foregår/ skete i dit liv og bringe det frem i lyset, skabe bevidsthed om hvordan den begivenhed påvirkede dig og hvorfor at lige præcis den/de begivenhed ( er ) skaber sååååå meget spænding i din krop – som føles som smerte
Den psykologiske proces hvor du målbevidst bringer din opmærksomhed på det der opstår i nuet, og som du kan udvikle gennem træning / – træning af psyke & fysisk
– Jeg vil her trække på min viden fra styrketræning, og fleksibilitet og mobilitet så du får øvelser der tilpasses dig og din praksis, og måske lidt åndedræt
Mange smerter og udfordringer – knæ skader, skulderskader osv. – inddrager både det fysiske og det psykiske.
Nogle skader og sygdomme forstås måske bedst, hvis du betragter dem fra en såkaldt bio-psyko- synsvinkel, hvor du ser på både det fysiske, det psykiske og din historie.
Men hvad er nøjagtigt Psyko somagisk træning
Psyko er gammelt græsk betyder sind
Soma er gammelt græsk betyder krop
Magisk er gammelt græsk forunderlig
Det er lige præcis sådan jeg ser krop og psyke i bevægelse

Og hvordan kan du bruge det og høste dets mange fordele og der kan være mange fordele, alt fra formindsket stress og tristhed til øgede fokus på det der ifølge din overbevisning kan være brug for.

På dette kursus arbejder jeg med dine styrker, såvel som dine symptomer, både de kropslige og de psykiske. Jeg arbejder med dine ressourcer for at understøtte din udvikling i at øge din kapacitet og din selvregulering.
Jeg kortlægger sammen med dig, dine gamle mønstre og de udfordringer der er fulgt med dem, sammen arbejder vi med tidlige ubevidste nedbrydningsmønstre, der i mange år, har passet godt på dig, men som der måske ikke er behov for mere.

Gamle mønstre og handlemåder der kan have påvirket:

– -Din identitet – den du er blevet, men måske inderst inde ikke er

– -Dine følelser – måden, du viser / ikke viser, hvad du har føler

– -Dine fysiologi – måden din krops holdning har formet sig

– -Din adfærd – måden du agerer sammen med andre

– Din tilgang til andre mennesker og til at opretholde de gode relationer.

Det kan ligge meget dybt og ubevist i dig, og fordi din hjerne bruger fortiden til at forudsige fremtiden, overleveres det gamle mønster i dit nervesystem og danner det, som du måske tager for at være din identitet.

På en måde fordrejer dine gamle overlevelsesformer, alt det nye du lærer og oplever, så det passer til fortiden, så du på en måde ryger i fælden der får gjort fortiden vigtigere end nutiden, det kan løbende skabe kaos for din psyke og i din hjerne, men også give fysiske udfordringer i form af smerter din krop.

Alt og meget mere lærer du på mit mini kursus Psyko somagisk træning

Hvornår :
24 september
Tid kl.12.15 – 15.30
Hvor :
Tinghøjvej 3 1. sal
3650 Ølstykke
Din investering :
Kr. 1450,-

🎯 Et opkald værd på 2863 4097